Onze Veiligheidsmaatregelen

Zo bezoekt u de dierenarts in tijden van het Coronavirus

Bij ons staan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van onze patiënten, medewerkers, klanten en de omgeving op nummer één tijdens deze Corona-crisis.

We hebben verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat we de beste zorg aan dieren kunnen blijven geven, terwijl onze medewerkers veilig kunnen werken.

De Corona-pandemie is voor iedereen heel vervelend. We doen ons uiterste best om u en uw dier zo goed mogelijk te helpen. Zoals altijd. U kunt dus gewoon een afspraak bij ons maken.

Wat moet ik doen als ik naar de dierenarts ga?

  • We werken op afspraak, dus bel of maak online uw afspraak.

Wat we van u vragen:

  • Per dier mag er maximaal één begeleider mee, overige familieleden vragen we om buiten te wachten.
  • De begeleidende eigenaar moet vrij zijn van klachten zoals hoesten, keelpijn, neusverkoudheid of koorts.
  • Heeft u klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Laat dan iemand anders met uw dier langskomen of bel de afspraak af. Wij rekenen hier geen kosten voor.

Wat moet ik doen als ik voer of medicijnen moet kopen?

  • U kunt nog steeds bij ons terecht voor voer, medicijnen en supplementen. Bel vooraf, dan leggen we uw bestelling klaar en kunt u zo snel mogelijk weer met uw bestelling naar huis.

Wat doen wij om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan?

We hebben verschillende maatregelen getroffen om onze medewerkers veilig te laten werken. Zo kunnen dieren de noodzakelijke zorg krijgen waar ze recht op hebben. Denk hierbij aan:

  • Medewerkers met griep en/of verkoudheidsverschijnselen blijven thuis.
  • Waar mogelijk helpen we u telefonisch of per mail.
  • Zoals altijd houden we ons aan zeer strenge hygiënische richtlijnen. De kliniek wordt goed schoongemaakt en gedesinfecteerd.
  • Richtlijnen voor interacties met huisdiereigenaren zijn met onze medewerkers gedeeld, zo helpen onze teams om veilige afstanden te bewaren. Betalingen gaan zoveel mogelijk contactloos.
  • We vragen uw medewerking voor de punten hierboven.

Heeft de dierenkliniek aangepaste openingstijden?

De openingstijden van onze kliniek vindt u op onze website. Mochten de openingstijden aangepast worden, dan zorgen we dat de website up-to-date is.

Kan ik met mijn huisdier naar de dierenarts gaan als ik besmet ben met het Coronavirus COVID-19?

Als u besmet bent met COVID-19, of als er vermoed wordt dat u besmet bent, kom dan niet zelf naar de dierenarts, maar laat iemand anders die niet besmet is uw dier langsbrengen. Neem ook vooraf contact met ons op, zodat we met u mee kunnen denken en goed op de hoogte zijn van de situatie. Zo kan ons team de nodige voorzorgsmaatregelen nemen en uw dier veilig behandelen.

Huisdier Tandheelkunde in Kaprijke, Belgium

We bieden uitgebreide tandheelkundige zorg voor huisdieren in Kaprijke, inclusief reiniging, radiografie, extracties en tandheelkundige chirurgie.

Onze Veterinaire Tandheelkunde Diensten

Waarom is tandheelkundige zorg zo belangrijk? Recente studies hebben aangetoond dat 70% van de volwassen katten en 80% van de volwassen honden symptomen van mondaandoeningen vertonen. In feite zijn de meeste ouders van huisdieren niet weg omdat hun huisdier gebitsproblemen heeft. Slechte adem, opbouw van tandplak, overmatig kwijlen, pijnlijk of bloedend tandvlees bij het eten of kauwen en verminderde eetlust zijn tekenen dat de tanden van uw huisdier mogelijk veterinaire aandacht vereisen.

Net zoals het voor u belangrijk is om regelmatig naar de tandarts te gaan, is het ook belangrijk voor honden en katten. De mondgezondheid van uw huisdier is direct verbonden met hun algehele gezondheid. Tekenen van tandheelkundige aandoeningen zijn onder meer een slechte adem, losse, gebroken of ontbrekende tanden, gele of bruine tanden, rood, ontstoken of bloedend tandvlees, moeite of pijn bij het kauwen, klauwen in de mond en overmatig kwijlen. Als u een van deze symptomen opmerkt, neem dan contact op met ons team, wij helpen u graag verder.

Gebitsverzorging is belangrijk voor dieren in alle soorten en maten! Ook voor knaagdieren bieden wij tandheelkundige zorg. Voor onze knaagdierpatiënten wiens tanden hun hele leven blijven groeien, bieden we tandafwerkingen aan om hun algehele gezondheid en welzijn te beschermen.

Bij Vaccavet zijn we er trots op dat we over de modernste apparatuur beschikken om tandheelkundige ziekten te behandelen, inclusief digitale tandheelkundige röntgenfoto’s. Dit stelt ons in staat om te detecteren of er een ziekte is onder de tandvleesrand die we anders niet zouden kunnen zien. Dankzij tandheelkundige röntgenfoto’s kunnen we vaak onopgemerkte abcessen, gebroken tanden, geresorbeerde wortels, vastgehouden wortels en meer zien. We zijn dan in staat om de probleemtand of wortel te verwijderen of het abces goed schoon te maken en te spoelen. Plan vandaag nog een tandheelkundig onderzoek bij ons in!

Translate »