Nieuw tijdelijk adres: Gn. M. d'Alcantaralaan 41, Lembeke.

Huisdier Tandheelkunde in Kaprijke, Belgium

We bieden uitgebreide tandheelkundige zorg voor huisdieren in Kaprijke, inclusief reiniging, radiografie, extracties en tandheelkundige chirurgie.

Onze Veterinaire Tandheelkunde Diensten

Waarom is tandheelkundige zorg zo belangrijk? Recente studies hebben aangetoond dat 70% van de volwassen katten en 80% van de volwassen honden symptomen van mondaandoeningen vertonen. In feite zijn de meeste ouders van huisdieren niet weg omdat hun huisdier gebitsproblemen heeft. Slechte adem, opbouw van tandplak, overmatig kwijlen, pijnlijk of bloedend tandvlees bij het eten of kauwen en verminderde eetlust zijn tekenen dat de tanden van uw huisdier mogelijk veterinaire aandacht vereisen.

Net zoals het voor u belangrijk is om regelmatig naar de tandarts te gaan, is het ook belangrijk voor honden en katten. De mondgezondheid van uw huisdier is direct verbonden met hun algehele gezondheid. Tekenen van tandheelkundige aandoeningen zijn onder meer een slechte adem, losse, gebroken of ontbrekende tanden, gele of bruine tanden, rood, ontstoken of bloedend tandvlees, moeite of pijn bij het kauwen, klauwen in de mond en overmatig kwijlen. Als u een van deze symptomen opmerkt, neem dan contact op met ons team, wij helpen u graag verder.

Gebitsverzorging is belangrijk voor dieren in alle soorten en maten! Ook voor knaagdieren bieden wij tandheelkundige zorg. Voor onze knaagdierpatiënten wiens tanden hun hele leven blijven groeien, bieden we tandafwerkingen aan om hun algehele gezondheid en welzijn te beschermen.

Bij Vaccavet zijn we er trots op dat we over de modernste apparatuur beschikken om tandheelkundige ziekten te behandelen, inclusief digitale tandheelkundige röntgenfoto’s. Dit stelt ons in staat om te detecteren of er een ziekte is onder de tandvleesrand die we anders niet zouden kunnen zien. Dankzij tandheelkundige röntgenfoto’s kunnen we vaak onopgemerkte abcessen, gebroken tanden, geresorbeerde wortels, vastgehouden wortels en meer zien. We zijn dan in staat om de probleemtand of wortel te verwijderen of het abces goed schoon te maken en te spoelen. Plan vandaag nog een tandheelkundig onderzoek bij ons in!

Translate »