Nieuw tijdelijk adres: Eikelstraat 49a, 9900 Eeklo

Zo bezoekt u de dierenarts in tijden van het Coronavirus

Bij ons staan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van onze patiënten, medewerkers, klanten en de omgeving op nummer één tijdens deze Corona-crisis.

We hebben verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat we de beste zorg aan dieren kunnen blijven geven, terwijl onze medewerkers veilig kunnen werken.

De Corona-pandemie is voor iedereen heel vervelend. We doen ons uiterste best om u en uw dier zo goed mogelijk te helpen. Zoals altijd. U kunt dus gewoon een afspraak bij ons maken.

Wat moet ik doen als ik naar de dierenarts ga?

 • We werken op afspraak, dus bel of maak online uw afspraak.

Wat we van u vragen:

 • Per dier mag er maximaal één begeleider mee, overige familieleden vragen we om buiten te wachten.
 • De begeleidende eigenaar moet vrij zijn van klachten zoals hoesten, keelpijn, neusverkoudheid of koorts.
 • Heeft u klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Laat dan iemand anders met uw dier langskomen of bel de afspraak af. Wij rekenen hier geen kosten voor.

Wat moet ik doen als ik voer of medicijnen moet kopen?

 • U kunt nog steeds bij ons terecht voor voer, medicijnen en supplementen. Bel vooraf, dan leggen we uw bestelling klaar en kunt u zo snel mogelijk weer met uw bestelling naar huis.

Wat doen wij om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan?

We hebben verschillende maatregelen getroffen om onze medewerkers veilig te laten werken. Zo kunnen dieren de noodzakelijke zorg krijgen waar ze recht op hebben. Denk hierbij aan:

 • Medewerkers met griep en/of verkoudheidsverschijnselen blijven thuis.
 • Waar mogelijk helpen we u telefonisch of per mail.
 • Zoals altijd houden we ons aan zeer strenge hygiënische richtlijnen. De kliniek wordt goed schoongemaakt en gedesinfecteerd.
 • Richtlijnen voor interacties met huisdiereigenaren zijn met onze medewerkers gedeeld, zo helpen onze teams om veilige afstanden te bewaren. Betalingen gaan zoveel mogelijk contactloos.
 • We vragen uw medewerking voor de punten hierboven.

Heeft de dierenkliniek aangepaste openingstijden?

De openingstijden van onze kliniek vindt u op onze website. Mochten de openingstijden aangepast worden, dan zorgen we dat de website up-to-date is.

Kan ik met mijn huisdier naar de dierenarts gaan als ik besmet ben met het Coronavirus COVID-19?

Als u besmet bent met COVID-19, of als er vermoed wordt dat u besmet bent, kom dan niet zelf naar de dierenarts, maar laat iemand anders die niet besmet is uw dier langsbrengen. Neem ook vooraf contact met ons op, zodat we met u mee kunnen denken en goed op de hoogte zijn van de situatie. Zo kan ons team de nodige voorzorgsmaatregelen nemen en uw dier veilig behandelen.

Huisdier Diagnostiek in Kaprijke, Belgium

Wij bieden laboratorium en medische beeldvorming voor huisdieren van Kaprijke, Belgium.

Onze Veterinaire Diagnostische Diensten

Hier bij Vaccavet bieden we onze klanten de beste medische zorg voor hun huisdieren en beschikken we over de nieuwste technologie voor veterinaire diagnostiek. Om de oorzaak van de ziekte van uw huisdier te vinden, is vaak een diagnose nodig.

We begrijpen hoe angstig eigenaren van gezelschapsdieren kunnen worden als ze wachten op de resultaten achter de problemen van hun geliefde huisdieren. We kunnen snellere en nauwkeurigere resultaten bieden. We hebben radiologie op locatie, evenals andere beeldvormings diensten en een intern medisch laboratorium dat u kan helpen om de gewenste resultaten zonder verdere vertraging te krijgen.

Het aanbieden van deze diensten ter plaatse leidt tot een veel snellere diagnose, zodat uw huisdier de juiste behandeling kan krijgen. We willen dat de huisdieren die we behandelen en hun baasjes gelukkig zijn en weten dat ze in handen zijn die ze kunnen vertrouwen. Onze dierenartsen bespreken alle behandelingsopties die beschikbaar zijn voor uw huisdier, evenals eventuele kosten.

Veterinaire Laboratorium Diensten

Bloedonderzoek

Dankzij ons laboratorium op locatie kunnen we zelf bloed, urine en fecale monsters testen. De resultaten die we van deze tests krijgen, zijn net zo belangrijk voor de diagnose als echografie of röntgenfoto’s. Deze resultaten zijn nuttig om de gezondheid van uw huisdier te beoordelen en ook om eventuele ziekten of andere aandoeningen op te sporen.

Microscopische Cytologie
We gebruiken cytologie om het oppervlak van de huid of gehoorgangen te onderzoeken op tekenen van bacteriële of schimmelinfecties. Dit omvat het verzamelen van oppervlaktemonsters van de huid op een glaasje, deze kleuren en ze vervolgens evalueren met behulp van een microscoop. Naast het identificeren van infectie kan cytologie ook worden gebruikt om het type cellen in een huidmassa te identificeren, om te zoeken naar aanwijzingen voor ringworm en auto-immuunziekten en om het uiterlijk van het haar van een patiënt te inspecteren bij haaruitval. Dit type monsterafname en -testen kan het diagnostisch inzicht verder verbeteren om een ​​meer specifiek diagnostisch en/of behandelplan voor uw huisdier te ontwikkelen.
Coprologie

De uitwerpselen van uw huisdier worden onder een microscoop onderzocht, wat ons kan helpen bij het diagnosticeren van veel problemen, zoals ziekten, inwendige bloedingen, pancreas aandoeningen en problemen met de spijsvertering. Een fecaal onderzoek kan ook uitwijzen of uw huisdier parasieten heeft zoals haakwormen, zweepwormen, rondwormen, Giardia en lintwormen.

Urinetesten

Urinetesten zijn een belangrijk hulpmiddel voor dierenartsen bij het evalueren van de gezondheid van hun honden- en kattenpatiënten. Urine-analyse kan helpen bij het opsporen van onderliggende ziekten, zoals diabetes, nieraandoeningen, leverdisfunctie, urineweginfecties en meer. Verder kunnen urinetesten ook inzicht geven in orgaanfunctie, elektrolytenbalans en hormoonspiegels.

Veterinaire Medische Beeldvorming

Computertomografie

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Vaccavet is verheugd om state-of-the-art computertomografie (CT)-scanning en diagnostische diensten aan te bieden aan onze veterinaire verwijzingsgemeenschap in de regio Kaprijke. Onze CT-machine is een van de meest geavanceerde scanners die beschikbaar is en biedt een hoge beeldresolutie en snellere scantijd, wat betekent dat er minder tijd onder narcose wordt doorgebracht.

Digitale RX

De meest voorkomende en nuttige hulpmiddelen voor veterinaire diagnostiek zijn röntgenfoto’s en röntgenfoto’s. Om een ​​dier de juiste behandeling te kunnen geven, hebben onze dierenartsen een nauwkeurige diagnose nodig. Röntgenfoto’s kunnen de botten en organen van het huisdier laten zien door het weefsel binnen te dringen met behulp van elektromagnetische straling. Röntgenfoto’s kunnen worden gebruikt om gebroken botten, hartproblemen, ingeslikte voorwerpen en vele andere dingen te laten zien.

Digitale röntgenfoto’s bieden enkele cruciale voordelen:

 • Er zijn geen agressieve chemicaliën nodig om de afbeeldingen te ontwikkelen. Dit vermindert eventuele schade aan het milieu en de mensen die zich daarin bevinden.
 • De beelden zijn direct na het maken op een computer te bekijken.
 • De afbeeldingen zijn helder en gedetailleerd. Een snellere en nauwkeurigere diagnose kan worden gesteld omdat het beeld kan worden gemanipuleerd, zodat onze dierenartsen een beter zicht kunnen krijgen op de inwendige organen en botten van het huisdier.
 • Digitale afbeeldingen kunnen per e-mail worden verzonden als een second opinion nodig is.
 • Uw huisdier zal veel korter op de röntgentafel liggen, omdat het beeld veel minder tijd nodig heeft om te verwerken.
Echografie
Er wordt een echo gemaakt als we meer willen weten; ze zijn een veilige, pijnloze en niet-invasieve procedure. We hebben echografie nodig om de interne organen te evalueren, wat ons een realtime bewegend beeld geeft waarmee we dingen kunnen zien die een röntgenfoto niet kan zien.

Het helpt ons om de grootte, vorm, interne structuur, weefseldichtheid en meer van de organen van uw huisdier te bepalen. Het kan ook worden gebruikt om zwangerschap te diagnosticeren en tumoren of massa’s te identificeren.

De procedure vereist geen verdoving en kan ongeveer twintig minuten tot een uur duren. Met de echo moeten we direct een diagnose kunnen stellen, waardoor de behandelmogelijkheden dezelfde dag nog besproken kunnen worden.

Translate »