Onze Veiligheidsmaatregelen

Zo bezoekt u de dierenarts in tijden van het Coronavirus

Bij ons staan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van onze patiënten, medewerkers, klanten en de omgeving op nummer één tijdens deze Corona-crisis.

We hebben verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat we de beste zorg aan dieren kunnen blijven geven, terwijl onze medewerkers veilig kunnen werken.

De Corona-pandemie is voor iedereen heel vervelend. We doen ons uiterste best om u en uw dier zo goed mogelijk te helpen. Zoals altijd. U kunt dus gewoon een afspraak bij ons maken.

Wat moet ik doen als ik naar de dierenarts ga?

  • We werken op afspraak, dus bel of maak online uw afspraak.

Wat we van u vragen:

  • Per dier mag er maximaal één begeleider mee, overige familieleden vragen we om buiten te wachten.
  • De begeleidende eigenaar moet vrij zijn van klachten zoals hoesten, keelpijn, neusverkoudheid of koorts.
  • Heeft u klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Laat dan iemand anders met uw dier langskomen of bel de afspraak af. Wij rekenen hier geen kosten voor.

Wat moet ik doen als ik voer of medicijnen moet kopen?

  • U kunt nog steeds bij ons terecht voor voer, medicijnen en supplementen. Bel vooraf, dan leggen we uw bestelling klaar en kunt u zo snel mogelijk weer met uw bestelling naar huis.

Wat doen wij om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan?

We hebben verschillende maatregelen getroffen om onze medewerkers veilig te laten werken. Zo kunnen dieren de noodzakelijke zorg krijgen waar ze recht op hebben. Denk hierbij aan:

  • Medewerkers met griep en/of verkoudheidsverschijnselen blijven thuis.
  • Waar mogelijk helpen we u telefonisch of per mail.
  • Zoals altijd houden we ons aan zeer strenge hygiënische richtlijnen. De kliniek wordt goed schoongemaakt en gedesinfecteerd.
  • Richtlijnen voor interacties met huisdiereigenaren zijn met onze medewerkers gedeeld, zo helpen onze teams om veilige afstanden te bewaren. Betalingen gaan zoveel mogelijk contactloos.
  • We vragen uw medewerking voor de punten hierboven.

Heeft de dierenkliniek aangepaste openingstijden?

De openingstijden van onze kliniek vindt u op onze website. Mochten de openingstijden aangepast worden, dan zorgen we dat de website up-to-date is.

Kan ik met mijn huisdier naar de dierenarts gaan als ik besmet ben met het Coronavirus COVID-19?

Als u besmet bent met COVID-19, of als er vermoed wordt dat u besmet bent, kom dan niet zelf naar de dierenarts, maar laat iemand anders die niet besmet is uw dier langsbrengen. Neem ook vooraf contact met ons op, zodat we met u mee kunnen denken en goed op de hoogte zijn van de situatie. Zo kan ons team de nodige voorzorgsmaatregelen nemen en uw dier veilig behandelen.

Bedrijfsbegeleiding rundvee in Kaprijke, Belgium

Vaccavet biedt veterinaire zorg voor runderen, schapen en varkens.

Verzorging voor koeien Diensten

Als je houder bent van rundvee ken je als geen ander de veelvoorkomende problemen. Onze veearts kan jouw snel helpen bij de verzorging van jouw koeien. De meest voorkomende behandelingen zijn:

  • Kiezersnedes bij koeien
  • Verlossingen
  • Lebmaagoperaties
  • Kromme poten operaties
  • Navelbreuk
  • Mastitis
  • Andere ziektes

Verzorging voor schapen

Als houder van een kudde schapen, is een veearts een belangrijke partner. Vooral tijdens het lammerseizoen. Onze veearts kan jouw schapen de beste verzorging geven. De meest voorkomende behandelingen zijn:

  • Keizersnedes bij schapen
  • Verlossingen
  • Strategische ontworming van schapen

Heb jij hulp nodig voor de verzorging van jouw schapen? Neem dan contact met ons op.

Bedrijfsbegeleiding voor rundvee

De koeien in jouw bedrijf worden door ons zo goed mogelijk opgevolgd. Zo voelen zij zich optimaal, blijven ze in goede gezondheid en presteren ze op hun best.

Bedrijfsontwikkeling

Samen met jouw bekijken we de data van het bedrijf. Door deze data te verwerken en verder te analyseren, stellen we samen doelstellingen op om het bedrijf verder te laten groeien.

Hoefverzorging
Als een van je koeien te maken heeft met een klauwaandoening, kan je dat merken aan mank lopen, schuifelende gang, of wisselend belasten van de benen. Een koe met klauwproblemen zal minder naar het voederhek en de drinkbakken komen en dus minder melk gaan geven. De meest voorkomende infectieuze klauwproblemen zijn: stinkpoot, ziekte van Mortellaro, tussenklauwontsteking en tyloom.
De niet-infectieuze klauwaandoeningen die het meest voorkomen zijn zoolbloedingen, witte lijndefecten en zoolzweren.

Klauwaandoeningen bij koeien behandelen

Preventieve maatregelen zijn bij klauwaandoeningen van groot belang. Vooral de voeding moet voldoende spoorelementen en vitamines bevatten. Ook de huisvesting is natuurlijk erg belangrijk. De juiste stalvloer, veilige ondergrond waar de koeien vaak op stappen, voldoende ventilatie en de algemene hygiëne kunnen klauwproblemen vermijden.

Een manke of kreupele koe moet natuurlijk zo snel mogelijk individueel de juiste behandeling krijgen. Zo kunnen verdere gezondheidsproblemen voorkomen worden.

Wij raden sowieso aan om alle koeien tweemaal per jaar te laten controleren en indien nodig te worden bekapt.

Bij het behandelen van infectieuze klauwaandoeningen is er naast het bekappen meestal nog verdere specifieke behandeling nodig. Vraag hiervoor altijd raad aan jouw veearts.

Reproductie
Koeien die drachtig zijn geweest of die drachtig moeten worden volgen wij op. De koeien moeten 2 tot 3 weken na kalving of 35 dagen na inseminatie worden gescand om te controleren of ze niet cysteus zijn of en pyometra hebben. Zo kunnen we alle koeien behandelen met een gepast vruchtbaarheidsschema.

Veterinaire Medische Beeldvorming

Vaccinaties

Vaccineren en inenten van uw koeien en kalveren is belangrijk om bepaalde ziektes te vermijden. Hieronder kan ja een lijstje vinden van de meest voorkomende vaccins bij koeien. Maar er zijn ook andere inentingen mogelijk. We gaan samen graag met u op zoek naar een vaccinatieschema dat het best past bij uw rundveebedrijf.

  • IBR (een voorste luchtweginfectie met het IBR virus) (koeiengriep)
  • BVD (een virus dat de weerstand van runderen verlaagd)
  • BRSV (pinkengriep)
  • mastitis
  • longworm
  • ringworm
Jongveeopfok
Met een goede opvolging van de jongveeopfok is de toekomst van uw bedrijf verzekerd. Daarom is het belangrijk om de kalveren vanaf het begin op te volgen. Samen bekijken we de groeicurves en sleutelen we bij waar nodig. Zo kunnen we jouw pinken op tijd drachtig krijgen (dus voor ze 15 maanden zijn).
Mastitis
Koeien die leiden aan mastitis geven minder melk en zorgen voor extra werklast in verzorging. Om een klinische uierontsteking zo goed mogelijk te behandelen, nemen we van ieder dier een staal. Zo kunnen we met onze eigen cultuursystemen de kiem identificeren en een antibiogram opstellen. De koe krijgt dan meteen een behandeling met de juiste antibiotica. Dit helpt ook in de strijd tegen resistente kiemen!
Rantsoen
De droogstand is een erg belangrijke periode voor melkkoeien. Zorgen dat de koeien op dit moment stressvrij en gezond leven is dan ook essentieel, het rantsoen is daarvan een onderdeel. Ons team van veeartsen zal dan ook een goed TMR rantsoen voor de koeien bepalen op basis van analyses van de kuil van het beschikbare voer. Zo kunnen de koeien in optimale conditie starten aan de volgende lactatie.
Translate »