Het begin van een nieuw jaar is altijd een moment geweest om je leven te beteren. Zorg er dit jaar voor dat u ook uw huisdier in die focus opneemt. Hier zijn vijf goede voornemens voor het nieuwe jaar die gegarandeerd het leven van uw huisdier zullen veranderen.

#1: Besteed meer tijd aan het trainen van je huisdier

Een verveeld huisdier haalt gemakkelijk kattenkwaad uit. Gordijnen verscheuren, op een tapijt plassen … Houd uw huisdier bezig en zijn geest scherp door dagelijkse trainingssessies. Leer uw trouwe viervoeter nieuwe vaardigheden of poets oude trucs op, en gebruik de tijd om energie te verbranden en mentale stimulatie aan te bieden. Deze zijn essentieel voor een gelukkig, gezond huisdier.

#2: Zorg ervoor dat uw huisdier de juiste hoeveelheid eet

Omdat meer dan 50% van de huisdieren populatie overgewicht of obesitas heeft, is het van cruciaal belang om uw huisdier de juiste hoeveelheid voeding te geven. Vraag uw dierenarts om hulp bij het evalueren van de lichaamsconditie van uw huisdier en maak van daaruit een dieetplan.

#3: Breng elke dag tijd door met trainen van je huisdier

Voldoende lichaamsbeweging is van cruciaal belang voor het voorkomen van veel gezondheids- en gedragsproblemen die verband houden met obesitas en gebrek aan stimulatie. Houd je viervoeter in topconditie door dagelijkse lichaamsbeweging aan te moedigen met een spelletje apporteren, een stevige wandeling in een nieuwe buurt of een zoekspelletje.

#4: Besteed tijd aan het verzorgen van de mondhygiëne van uw huisdier

Bijna alle huisdieren hebben op de leeftijd van 3 een of andere vorm van tandziekte. Een goede mondhygiëne is een must om de glimlach van uw huisdier gezond en ziektevrij te houden. Poets de tanden van uw huisdier dagelijks en plan regelmatig professionele gebitsreinigingen in om tandsteen en orale bacteriën te verwijderen

#5: Plan regelmatig wellness-zorg voor uw huisdier

Regelmatige welzijnszorg vormt de basis voor de gezondheid en het welzijn van uw huisdier. Blijf op de hoogte van hun preventieve zorg om ervoor te zorgen dat ze de juiste vaccinaties, ontwormingen, tandheelkundige zorg en voedingsadvies krijgen om gezond te blijven.

Begin in 2022 met de wellness-zorg van uw huisdier. Bel ons team om een ​​afspraak voor uw huisdier te maken.

Translate »