4 richtlijnen voor de zorg van uw senior huisdier

 

Het is van belang uw oude huisdier in de watten te leggen. Zij hebben andere noden dan jongere dieren en dus gespecialiseerde zorg nodig. In deze blogpost bespreken we vier richtlijnen voor de zorg van uw senior huisdier.

#1: Bescherm de gewrichten van uw senior door hun mobiliteit te ondersteunen.

Naarmate uw huisdier ouder wordt, zullen hun gewrichten onvermijdelijk slechter worden, waardoor het moeilijker wordt om trappen te nemen, gladde oppervlakken te doorkruisen en langs meubels te navigeren. Help je viervoeter gemakkelijk hun favoriete plekjes te bereiken door te voorzien in:

Antislip op gladde vloeren

Trappen of hellingen naar meubels

Orthopedische bedden

Ze zullen het ook waarderen als u een verhoogde etens- en waterbak voorziet waar ze makkelijker bij kunnen. Bij oudere katten kan je lagere kattenbakken voorzien zodat ze er beter in en uit kunnen. 

#2: Kom regelmatig op controle. Oudere dieren hebben meer kans om ziek te worden, waardoor regelmatige dierenartsbezoeken cruciaal zijn om een ​​ziekte in een vroeg stadium op te sporen. Idealiter zouden

Huisdieren vanaf de leeftijd van 5-8 jaar een tweejaarlijks gezondheidsonderzoek moeten ondergaan en vaker wanneer ze een chronisch probleem hebben.

#3: Zorg voor optimale voeding Hoewel goede voeding essentieel is voor uw huisdier op elke leeftijd, vereisen de gouden jaren een speciaal dieet om uw viervoeter in topvorm te houden. Veel diëten voor oudere dieren bevatten minder calorieën om gewichtstoename te voorkomen. Dit omdat het metabolisme vertraagt. Als uw oudere hond of kat een chronische aandoening heeft ontwikkeld, zoals een nier- of leverziekte, kan een speciaal samengesteld dieet een waardevol onderdeel zijn van het behandelplan.

#4: Doe mee aan dagelijkse verrijkingsactiviteiten met uw ouder huisdier

Cognitieve dysfunctie of dementie is een veel voorkomend probleem bij oudere huisdieren. Veel eigenaren geloven dat dit hoort bij het ouder worden. Dementie kan echter uw band met uw ouder huisdier verslechten en ervoor zorgen dat ze ‘s nachts angstig, prikkelbaar of rusteloos worden. Houd de geest van je viervoeter scherp door regelmatig interactief te spelen, zoals het inplannen van trainingssessies, nieuwe wandelingen of verstop af en toe eens een gezonde lekkernij voor hen.

Houd uw senior huisdier veilig en gezond met routinematige wellness-examens. Bel ons team om een ​​afspraak in te plannen.

 

Translate »