Je weet dat tandheelkundige zorg belangrijk is voor je viervoeter. We vinden dat het op de goede voornemenslijst van elke huisdiereigenaar zou moeten staan. Als reguliere tandheelkundige zorg voor huisdieren nog niet op uw lijstje staatt, zijn hier vier redenen om u van het tegendeel te overtuigen.

#1: De meeste huisdieren hebben een of andere vorm van tandziekte, waardoor tandheelkundige zorg essentieel is

Geschat wordt dat meer dan 80% van de huisdieren op 3-jarige leeftijd een of andere vorm van tandziekte heeft, dus de kans dat uw huisdier een perfect gezonde mond heeft is klein. Naarmate uw huisdier ouder wordt, is de kans groter dat hij een tandaandoening krijgt als er geen preventieve maatregelen worden genomen.

#2: Onbehandelde tandheelkundige aandoeningen kunnen buitengewoon pijnlijk zijn voor huisdieren

Orale bacteriën kunnen pijnlijke gingivitis, losse tanden, tandwortelabcessen en kaakbotverlies veroorzaken als ze niet worden behandeld. Veel huisdieren verbergen tekenen van tandaandoeningen totdat het te pijnlijk wordt om te eten, waarna ze mogelijk tanden moeten trekken of een uitgebreide kaakoperatie moeten ondergaan. Regelmatige en professionele tandheelkundige zorg kan uw huisdier comfortabel en gezond houden en mogelijke problemen helpen voorkomen.

#3: Tandziekte kan systemische infecties bij uw huisdier veroorzaken

Plaque is een plakkerige bacteriefilm die zich binnen enkele uren na een maaltijd op de tanden van uw huisdier vormt. De bacteriën hopen zich na verloop van tijd op en kunnen in de bloedbaan van uw huisdier terechtkomen. Vooral mondbacteriën hechten zich graag aan de hartkleppen en kunnen ernstige ziekten veroorzaken.

#4: De tanden van je huisdier poetsen kan een leuke ervaring zijn

Het tandenpoetsen van uw huisdier hoeft geen worsteling te zijn. Doe het in plaats daarvan rustig aan en bewapen jezelf met gearomatiseerde tandpasta voor huisdieren en een zachte tandenborstel of vingerborstel. Laat uw huisdier de tandpasta aflikken voordat je zijn tanden probeert te poetsen en het tanden poetsen gaat al snel gemakkelijker.

Heeft je hond of kat een stinkende adem? Als dat zo is, is het tijd voor het mondgezondheidsonderzoek van uw huisdier. Bel ons team voor het maken van een afspraak.

Translate »