Het socialiseren van uw huisdier is meer dan alleen een excuus om te pronken met uw schattige nieuwe puppy of kitten. Door ervoor te zorgen dat uw huisdier een verscheidenheid aan positieve ervaringen heeft in de wereld om hem heen, krijgt hij de tools die hij nodig heeft om zich aan te passen aan wat het leven hem ook brengt. Goed gesocialiseerde huisdieren groeien uit tot gelukkige, zelfverzekerde volwassenen die zich gemakkelijk aanpassen aan verschillende omgevingen, routines en sociale situaties. Onvoldoende socialisatie kan daarentegen leiden tot de volgende problemen.

 

#1: Uw huisdier kan constante stress ervaren

Een slecht gesocialiseerd huisdier is vaak bang voor de wereld om hen heen en kan angst ontwikkelen. Een puppy die op jonge leeftijd nooit positief is blootgesteld aan harde geluiden, kan bijvoorbeeld zo bang worden tijdens onweer en vuurwerk dat ze zichzelf verwonden. Als u uw huisdier op jonge leeftijd blootstelt aan een veelvoud aan geluiden, bezienswaardigheden en ervaringen, kan dit helpen om hem ongevoelig te maken voor mogelijk angstaanjagende dingen. Gebruik veel traktaties en complimenten, wanneer je je huisdier blootstelt aan nieuwe dingen om hem te belonen voor zijn dapperheid.

 

#2: Uw huisdier krijgt mogelijk geen reguliere veterinaire zorg

Huisdieren die tijdens hun veterinaire bezoeken in paniek raken, krijgen doorgaans niet zoveel veterinaire zorg als degenen die hun afspraken tolereren of ervan genieten. Als een kat moeilijk in de omgang wordt zodra ze de reismand zien tevoorschijn komen, kan hun eigenaar in de verleiding komen om het jaarlijkse examen van hun kattenvriend over te slaan, vooral als hun huisdier gezond lijkt. We begrijpen dat een bezoek aan de dierenarts eng kan zijn voor huisdieren, dus we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het een prettige ervaring is. Als uw huisdier tijdens zijn bezoek angstig, gestrest of angstig wordt, vraag ons dan naar anti-angstopties om hem te kalmeren.

 

#3: Uw huisdier krijgt mogelijk niet genoeg beweging

Als uw hond in een verschrikking verandert wanneer ze aangelijnd zijn, blaffen en uitvallen naar passerende mensen en huisdieren, mag u in uw achtertuin blijven om te oefenen. Vaak zijn honden die dergelijk gedrag vertonen tijdens het wandelen niet agressief – ze zijn eigenlijk angstig en proberen te waarschuwen voor naderende vreemden. Door uw puppy te socialiseren om nieuwe mensen en huisdieren te accepteren, kunt u allebei veel aangenamere wandelingen maken.

 

Om uw huisdier te socialiseren, moet u hem op een positieve manier blootstellen aan veel nieuwe situaties, mensen en huisdieren. Neem contact met ons op voor meer socialisatie tips voor uw huisdier.

Translate »